123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Chloorshock

Chloorshock middelen kopen?

Op deze pagina vindt u alle middelen waarmee u een chloorshockbehandeling kunt uitvoeren in het zwembadwater. Hiermee kunt u in één keer de chloorwaarde van het water op peil brengen, bijvoorbeeld bij ingebruikname of juist na intensief gebruik.


Chloorshock voordelig kopen

Reinig en bescherm uw zwembad tegen vuil met behulp van chloorshock. Ideaal voor als u uw zwembad lang niet heeft gebruikt of juist heel vaak gebruikt. Lees hieronder meer over chloorshock of bestel hierboven direct alles wat u nodig heeft voor deze behandeling.

Wat is chloorshock?

Chloorshock kan worden gebruikt om het chloorgehalte in het zwembad op het juiste niveau te krijgen. Met chloorshock voegt u direct een extra dosis chloor toe om zo in één keer het chloorgehalte omhoog te krijgen. Een chloorshock wordt voornamelijk gebruikt als de chloorwaarde erg laag is en een normale dosis niet voldoende is om de waarde omhoog te krijgen.

De voordelen van chloorshock

Het gebruiken van chloorshock heeft veel voordelen, namelijk:

 Zwembad water wordt weer helder, schoon en fris.
 Vernietigt zelfs chloorresistente bacteriën.
 Voorkomt algengroei.
 Geen last meer van verhoogde pH-waardes in het zwembadwater.

Chloorshock: wanneer te gebruiken

Chloorshock kunt u het beste gebruiken in de volgende situaties.

  • Als u het zwembad voor het eerst gebruikt.
  • Nadat u het zwembad voor een langere periode niet heeft gebruikt.
  • Na het intensief gebruiken van het zwembad van een periode van meerdere dagen of weken.
  • Als het zwembad groen en troebel is.

Het gebruiken van chloorshock

Voordat u begint met het behandelen van uw zwembad met chloorshock is het handig om gebruik te maken van de juiste dosering. Voor het behandelen geldt 150 gram van het shockmiddel per 10 m³. Voor de juiste dosering en de juiste behandeling moet u altijd de gebruiksaanwijzing lezen, zodat u voorkomt dat u te veel chloor heeft in uw zwembad. Het maximale chloor gehalte in een zwembad is 2.5 ppm.

 

Het toevoegen van chloorshock aan uw zwembad doet u als volgt:

  1. Breng de pH-waarde van het water op peil.
  2. Meet de geschikte hoeveelheid van de chloorshock af.
  3. Los het poeder op in een emmer met water
  4. Verdeel het poeder gelijkmatig over het water.
  5. Zet de filterpomp aan en laat deze ongeveer 24 uur aan staan na het gebruiken van de chloorshock.

Om de chloorwaarde tussen de 1 en 3 te krijgen heeft het middel circa een uur de tijd nodig om in te werken. Dit betekent dat u een uur niet kunt zwemmen na behandeling met chloorshock. Indien u chloorshock gebruikt om de chloorwaarde naar de 10 te krijgen en zo bacteriën en algen te doden, wordt er geadviseerd om 12 uur niet te zwemmen in het water. Daarom raden wij aan een chloorshock behandeling in de avond uit te voeren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe geef ik mijn zwembad een chloorshock?

Breng eerst de pH-waarde op peil. Volg de handleiding om af te meten hoeveel chloorshock u nodig heeft voor uw zwembad. Vaak zijn deze verhoudingen 150 gram chloorshock per 10 m³. Los het poeder op in een emmer water en verspreid de inhoud van de emmer over het water van uw zwembad. Zet vervolgens de filterpomp aan voor minimaal 24 uur.

Wat doet chloorshock?

Met een chloorshock wordt het chloorgehalte weer op peil gebracht. Deze extra dosis zorgt er in één keer voor dat het chloorgehalte omhoog gaat. Daarom wordt het vaak gebruikt als de chloorwaarde erg laag is en een normale dosis dit niet omhoog krijgt. Wilt u chloorshock kopen? Bestel deze dan voordelig op 123schoon.nl.

Hoe lang na een chloorshock mag ik niet zwemmen?

Als u chloorshock gebruikt om de chloorwaarde tussen de 1 en 3 te krijgen, wordt aangeraden minimaal 1 uur na de behandeling niet te zwemmen in het water. Gaat u voor een chloorwaarde richting de 10? Dan wordt aangeraden het bad 12 uur niet te gebruiken.
 

Wilt u meer weten over chloorshock, of heeft u vragen over andere producten in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.