123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Zwembad filters

Zwembad filters kopen?

Op deze pagina vindt u onze zwembad filters, ook wel bekend als cartridge filters. Ze zijn geschikt voor een patroonfilterpomp of een zandfilterpomp. Navigeer op basis van merk of cartridgetype om voor uw pomp een geschikte variant te vinden.


1 - 20 van 20

Bestel voordelig zwembadfilters voor zwembaden online

Heeft u een (opzet)zwembad in de achtertuin? Een zwembadfilter is noodzakelijk voor het schoon en gezond houden van het zwembadwater. Lees hieronder meer over de essentie van een zwembadfilter of bestel bovenaan deze pagina direct het product dat u nodig heeft.

Wat is een zwembadfilter?

Een zwembadfilter wordt ook wel cartridge filter of patroonfilter genoemd. Een zwembadfilter is essentieel wanneer u een eigen zwembad heeft of gaat opzetten in de tuin. Samen met de filterpomp zijn dit de belangrijkste onderdelen voor schoon zwemwater. De pomp voert het zwembadwater aan terwijl in het filter al het vuil wordt opgevangen.

Bij ons koopt u voordelig filters van Intex of Bestway. Raadpleeg altijd de handleiding van uw zwembad of filterpomp om te beslissen welk filter u nodig heeft.

Waarom is een zwembadfilter belangrijk?

De naam zegt het al, het filtert vuil en andere (schadelijke) stoffen uit het water. Zo geniet u langdurig van schoon en gezond zwembadwater. Als u het zwembadwater niet regelmatig filtert, kunnen er allerlei schimmels en andere bacteriën ontstaan. Deze gedijen namelijk het beste in warm water dat stilstaat, iets dat veel voorkomt tijdens de warme zomerperiode.

Hoe werkt een zwembadfilter?

Het water dat het zwembad in wordt gepompt loopt langs het zwembadfilter. In een zwembad- of cartridgefilter zitten kleine gaatjes. Vuil dat in het water zit blijft achter in het filter. Zo komt het niet in het water terecht en blijft het dus hangen. Het is daarom belangrijk om regelmatig het filter schoon te spoelen en te vervangen.

Filterbollen voor zandfilter

Maakt u gebruik van een zandfilter voor uw zwembad? Bij ons bestelt u ook voordelig filterbollen van Flowclear. Deze polyethyleen bolletjes zijn licht en zacht, waardoor ze zelfs de kleinste vuildeeltjes kunnen wegfilteren. Deze bolletjes kenmerken zich door hun milieuvriendelijke karakter, ze zijn niet giftig en 100% recyclebaar.

Hoe vaak zwembadfilter vervangen?

Afhankelijk van het type zwembad, de kwaliteit van het water, de temperatuur en hoe vaak er wordt gezwommen moet het filter regelmatig worden afgespoeld of worden vervangen. Wij raden aan om ongeveer iedere 2-3 dagen het filter af te spoelen (dit kan gewoon via de tuinslang of onder de kraan) en eens in de 2 weken het filter in zijn geheel te vervangen voor een nieuw filter.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat doet een zwembadfilter?

Een zwembadfilter werkt in combinatie met een zwembadpomp. Het filter bestaat uit lamellen die voorzien zijn van hele kleine gaatjes. Hier kan het water wel doorheen stromen, maar houdt vuil tegen. Zo komt dit niet in het zwembadwater terecht. Bij 123schoon vindt u zwembadfilters geschikt voor filterpompen van Intex en Bestway.

Cartridge filter van zwembad afspoelen of vervangen?

Als u gebruikmaakt van een cartridge filter in uw zwembadpomp kunt u deze iedere 2-3 dagen afspoelen. Dit kan eenvoudig onder de kraan of tuinslang. Na iedere 2 weken dient het filter in zijn geheel te worden vervangen.


Hierboven heeft u meer kunnen lezen over filters voor een zwembad. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.