123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Confetti vlekken

Confetti vlekken verwijderen

Confetti vlekken verwijderen


Als confetti nat wordt, kunnen er vervelende vlekken ontstaan. De felle kleurstoffen van het papier geven af op het materiaal en zijn moeilijk te verwijderen. Toch is het wel mogelijk om uw vloer of kleding weer schoon te krijgen. Bekijk hieronder onze effectieve tips voor het verwijderen van confetti vlekken.

Hoe verwijder ik confetti vlekken van de vloer?

Zorg dat u er snel bij bent, zodat de kleurstoffen nog geen tijd hebben om in het materiaal te trekken. Neem het oppervlak af met een mengsel van één deel witte natuurazijn of citroensap en twee delen water. Werkt dit niet? Gebruik dan een wonderspons, alcohol of bleek om confetti vlekken van de vloer te verwijderen.

  • Oplossing 1: Wonderspons
    Een wonderspons doet wonderen voor confetti vlekken. Wondersponzen zijn vervaardigd uit melamine en bevatten een gum-gedeelte waarmee u de vlekken eenvoudig kunt ‘uitgummen’. Verwijder zo allerlei hardnekkige vlekken, zonder hier schoonmaakmiddelen voor nodig te hebben.
    Let op! Een wonderspons heeft een licht schurende werking. Test het gebruik hiervan daarom eerst uit op een onopvallend deel van de vloer. Zo weet u zeker dat hiermee de glans van de vloer niet aangetast wordt.

  • Oplossing 2: Alcohol
    Gebruik (ontsmettings)alcohol om confetti vlekken weg te poetsen. Maak cirkelvormige bewegingen en werk van buiten naar binnen. Zo voorkomt u dat u de vlekken verder verspreidt.

  • Oplossing 3: Bleek
    Confetti vlekken op licht zeil of een andere lichte vloer? Maak dan gebruik van bleek! Besprenkel de vlek hiermee en houd het oppervlak een tijdje nat. Zo worden de kleurstoffen gebleekt en krijgt het oppervlak zijn originele kleur weer terug. Deze methode werkt nóg beter als de zon op de vlekken schijnt. Behandel het oppervlak eventueel na met een speciale vloerreiniger.

Tip! Bovenstaande oplossingen zijn ook te gebruiken voor uw tafel, aanrecht of andere harde, gladde ondergronden.

Hoe verwijder ik confetti vlekken uit kleding?

Spoel uw kleding direct uit onder de kraan. De overgebleven confetti vlekken verwijdert u met een wattenstaafje met ontsmettingsalcohol. Dep de vlekken hiermee voorzichtig weg. Werk van buiten naar binnen om verdere verspreiding van de kleurstoffen te voorkomen.


Gebruik alcohol ook om confetti vlekken uit andere stoffen ondergronden te verwijderen, bijvoorbeeld uit uw tapijt of uw vloerkleed. Zorg wel dat u het materiaal daarna goed schoonmaakt met een natte, schone spons. Verwijder alle alcoholresten grondig en laat het tapijt goed drogen.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van confetti vlekken. Na een feestje last van andere vlekken? Lees bij ons ook alles over het verwijderen van biervlekken! En heeft u ergens nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we u verder helpen.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.