123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Schimmelvlekken

Schimmelvlekken verwijderen

Schimmelvlekken verwijderen


Op deze pagina vindt u alle informatie over het verwijderen van schimmelvlekken. Voor verschillende ondergronden kunt u hier nuttige tips en reinigingsmethodes vinden, zodat u altijd op een veilige wijze voor een schoon resultaat gaat. Vind de juiste tips door hieronder op de schoon te maken ondergrond te klikken:

> Kleding en tuinkussens
> Badkamertegels
> Douchegordijn
> Hout
> Muren

Let op! Het kan schadelijk zijn om schimmel te verwijderen als het oppervlak niet eerst vochtig gemaakt is. Gebruik dus nooit een droge borstel om een droog oppervlak te reinigen. Op deze manier kunnen er namelijk schimmelsporen in de lucht terechtkomen, die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Bovendien kan de schimmel zich op deze manier eenvoudiger door de ruimte verspreiden. Maak de ondergrond daarom eerst altijd goed vochtig. Voor de zekerheid kunt u bij het uitvoeren van de reinigingsmethodes ook gebruikmaken van een mondkapje.

Schimmel uit kleding en tuinkussens verwijderen

Er kan schimmel op uw kleding ontstaan als uw kast vochtig is of als een kledingstuk na het sporten te lang in uw tas is blijven zitten. U kunt deze zwarte vlekken op een van de volgende manieren verwijderen:

  • Oplossing 1: Dr. Beckmann Vlekkenduivel
    Met de speciale vlekverwijderaar van Dr. Beckmann kunt u schimmel uit kleding en van ander wasgoed verwijderen. Dit middel bevat een actieve-zuurstof booster die ervoor zorgt dat de schimmelvlekken weggehaald worden zónder dat de kleuren en de weefsels van de behandelde stof aangetast worden. Om dit te doen moet u de vlek vochtig maken met water en de Vlekkenduivel hierop aanbrengen. Laat dit ongeveer 60 minuten intrekken en was de kleding dan volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 2: Schoonmaakazijn
    Voor deze reinigingsmethode moet u schoonmaakazijn (200 ml) toevoegen aan een emmer water (5 liter). Laat het kledingstuk hier minstens een uur in weken voordat u deze op normale wijze gaat wassen. Op deze manier worden schimmelvlekken eenvoudig verwijderd.

  • Oplossing 3: The Pink Stuff vlekkenverwijderaar
    Met een vlekverwijderaar van The Pink Stuff krijgt u zelfs de meest hardnekkige vlekken weg. Ook schimmelvlekken verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon. Er is gewerkt met natuurlijke ingrediënten, waardoor het textiel hiermee niet aangetast wordt. Zo gaat u hiermee voor een verbluffend resultaat, op de allerveiligste manier.

Schimmelvlekken op uw stoffen tuinkussens? Als deze wasbaar zijn kunt u een van de bovenstaande reinigingsmethodes toepassen. Hebben de tuinkussens geen rits en is het dus niet mogelijk om de hoezen in de wasmachine te stoppen? Dan kunt u de schimmelvlekken het beste verwijderen door er een papje van groene Biotex en water op aan te brengen. Leg hier vervolgens een natte handdoek overheen en laat dit ongeveer een uurtje rusten. Na het wachten kunt u de resten van de Biotex weghalen met een schone en vochtige doek. Vergeet niet om de kussens goed te laten drogen in de zon.

Schimmel verwijderen van badkamertegels

Last van schimmel op de badkamertegels of tussen de voegen? Om dit te verwijderen raden we u aan om gebruik te maken van een speciale schimmelreiniger, bijvoorbeeld van grote merken als HG of 3G. Deze middelen zijn op de tegels of de voegen te sprayen en zorgen ervoor dat alle schimmelvlekken op een veilige wijze verdwijnen. Het is belangrijk om de behandelde oppervlakken nadien goed na te spoelen met schoon water.

Heeft u geen speciale schimmelreinigers in huis? Dan kunt u de badkamertegels ook reinigen met een mengsel van soda en water of met pure natuurazijn. Breng een van beide middelen aan met een borstel en laat dit even inwerken. Zorg er ook in dit geval voor dat u de tegels na de behandeling goed naspoelt met schoon water. U kunt ook de badkamerreiniger spray van The Pink Stuff gebruiken. Dit is een krachtig schoonmaakmiddel op basis van louter natuurlijke ingrediënten, waarmee alle vlekken op een effectieve én veilige manier verdwijnen.

Schimmel verwijderen van douchegordijn

  • Oplossing 1: Baking soda
    Schimmelvlekken kunt u van het douchegordijn verwijderen met baking soda. Meng 100 gram baking soda met 500 ml heet water en voeg dit toe aan de wasmachine als u het douchegordijn gaat wassen. U kunt het mengsel ook met behulp van een spuitfles op het douchegordijn aanbrengen, om de schimmelvlekken vervolgens met een borsteltje weg te halen.

  • Oplossing 2: Witte natuurazijn
    U kunt ook gebruikmaken van witte natuurazijn voor het verwijderen van schimmelvlekken van het douchegordijn. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat de schimmel afgestoten wordt. Breng dit middel onverdund aan op de schimmelvlekken, met behulp van een plantenspuit. Nadat u dit ongeveer 60 minuten heeft laten intrekken, kunt u het douchegordijn afnemen met een schone doek. De vlekken zullen volledig verdwenen zijn.

Schimmel verwijderen van hout

Als er schimmelvlekken op houten schuttingen of houten kozijnen voorkomen, is het allereerst belangrijk om zo grondig mogelijk het aanwezige vocht weg te halen. Om dit te doen moet u de houten oppervlakken drogen, bijvoorbeeld met een schone doek. Hierna kunt u de schimmelvlekken verwijderen met een mengsel van water en schoonmaakazijn of soda. Breng dit aan met een borstel. Door het hout te schrobben, zullen de schimmelvlekken verdwijnen. Spoel vervolgens na met kraanwater om de resten van de gebruikte reinigingsmiddelen te verwijderen.

Heeft u last van hardnekkige schimmelvlekken op uw houten meubelen of schuttingen? Dan zullen bovenstaande middelen vaak niet werken en kunt u beter gebruikmaken van bleekmiddel. Voeg een scheutje bleekmiddel toe aan een emmer water en breng dit, bijvoorbeeld met een plantenspuit, aan op het hout. Gebruik vervolgens een borstel om de schimmelvlekken te verwijderen en spoel tot slot goed af met water.

Let op! Dit is een zeer krachtige methode. Test dit daarom goed uit op een onopvallend onderdeel van het oppervlak om er zeker van te zijn dat er geen beschadigingen achterblijven. We raden u ook aan om gebruik te maken van een mondkapje en handschoenen bij het uitvoeren van deze reinigingsmethode, om de risico’s op gezondheidsklachten zo veel mogelijk te beperken.

Schimmel verwijderen van muren

Last van schimmel op muren? Schrob de vlekken dan met een oplossing van water en soda, witte azijn of schoonmaakazijn. Breng deze middelen aan op het oppervlak en wrijf eenvoudig de schimmelvlekken weg. Het is raadzaam om de methode die u kiest eerst uit te testen op een onopvallend onderdeel van de muur om uit te sluiten dat er verkleuringen of andere beschadigingen ontstaan.

Voor schimmelvlekken op muren en andere oppervlakken geldt natuurlijk dat voorkomen beter is dan genezen. Het feit dat er schimmel ontstaan is op muren duidt vaak op een lekkage, of wijst erop dat de vochtigheidsgraad in een ruimte te hoog is. Om dit probleem op te lossen kunt u gebruikmaken van een vochtvreter. Hiermee wordt het vocht uit de lucht gehaald en wordt de luchtkwaliteit dus aanzienlijk verbeterd. Schimmelplekken zijn dan gauw verleden tijd.

Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van schimmelvlekken van badkamertegels, muren, hout en vele andere oppervlakken. Heeft u naar aanleiding van onze reinigingsmethodes nog vragen of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.