123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Hoe haalt u vuil uit het zwembad?

Hoe haalt u vuil uit het zwembad?
Hoe haalt u vuil uit het zwembad?


Er zijn verschillende manieren waarop u vuil eenvoudig uit het zwembad kunt halen. Hieronder hebben we de producten op een rijtje gezet waarmee u dit kunt doen en vindt u meer informatie over het soort vuil dat u met alle artikelen kunt verwijderen.

  • Bodemstofzuiger: Een bodemstofzuiger kan gebruikt worden om vervuilingen weg te halen die naar de bodem van het zwembad gezakt zijn. Het gaat hierbij vaak om zwaarder vuil, zoals gras en zand. Door de lange telescoopsteel en de wieltjes aan de onderzijde van de bodemstofzuiger is het eenvoudig om hiermee de bodem te reinigen en kunt u dit zonder al te veel moeite doen. Deze producten zijn vaak te gebruiken voor zowel ingebouwde zwembaden als voor opzetbaden.


  • Schepnet: Met een oppervlaktenet kunt u bladeren, stof en andere vuildeeltjes die op het wateroppervlak drijven weghalen. Wij adviseren het gebruik van een telescopische steel, zodat u eenvoudig vanaf de zijkant vervuilingen uit het gehele bad kunt verwijderen.


  • Reinigingsspons: De zwembadfolie of de wanden van het vaste zwembad reinigen kunt u doen met een reinigingsspons. Dit werkt het beste in combinatie met een randreiniger. Zo worden zonnebrand- en cosmeticavlekken eenvoudig verwijderd en wordt de vorming van kalkaanslag voorkomen.


  • Filterpomp: Een filterpomp is zeer belangrijk voor het schoonhouden van het zwembadwater en zorgt ervoor dat kleinere stof-, zand- en vuildeeltjes automatisch verwijderd worden als de pomp aan staat. Het water wordt tijdens dit proces namelijk door de filterpomp heen gestuwd, waarna de vervuilingen achterblijven in de filter. Het schone water komt vervolgens weer in het zwembad terecht. Zo is een filterpomp geschikt voor het verwijderen van kleinere vervuilingen uit opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden en vaste zwembaden. Bovendien wordt er door een pomp gezorgd dat het water in beweging blijft. Dit is ook belangrijk, omdat algen en bacteriën sneller groeien in stilstaand water.


  • Chloor en chemicaliën: Ondanks dat bacteriën en schimmels met het blote oog meestal niet te zien zijn, kunnen ze er wel voor zorgen dat het zwembadwater er minder schoon uit gaat zien, dat algengroei gestimuleerd wordt of dat het water troebel wordt. Het desinfecteren van het water is daardoor zeer belangrijk. U kunt dit doen door regelmatig chloor toe te dienen. Dit is een middel waarmee het water op effectieve wijze gereinigd wordt, doordat vuildeeltjes worden afgebroken en bacteriën en virussen worden gedood. Een belangrijk product voor het hygiënisch houden van het zwembadwater dus. Met de juiste testmiddelen kunt u altijd meten of het nodig is om chloormiddelen toe te voegen.


  • Afdekzeil: Een afdekzeil wordt weliswaar niet gebruikt om vuil te verwijderen dat al in het zwembadwater terecht gekomen is, maar kan wel preventief gebruikt worden. Door een afdekzeil over het zwembad heen te spannen als u hier geen gebruik van maakt, voorkomt u dat bladeren, takjes en zand in het water terechtkomen en houdt u het zwembadwater dus langduriger schoon.

Merkt u dat uw zwembad er zichtbaar minder schoon uitziet? Dan zou het kunnen dat er problemen zijn met de waardes van het zwembadwater. Lees meer over het onderhoud van zwembadwater om te zien wat de mogelijke oplossing voor uw probleem is en hoe u de juiste waardes creëert.

In deze tekst heeft u alles gelezen over het verwijderen van vuil uit het zwembad. Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Vuil uit het zwembad halen: FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe haal ik vuil uit het zwembad?

Afhankelijk van het type vuil dat in uw zwembad ligt kunt u dit op meerdere manieren verwijderen. U kunt gebruikmaken van bijvoorbeeld bodemstofzuigers, schepnetten, sponzen, chloor of andere chemicaliën. Zo haalt u eenvoudig drijvend of gezonken vuil uit uw zwembad.

Hoe voorkom ik dat er vuil in het zwembad terecht komt?

Voorkomen is doorgaans makkelijker dan genezen. Dit is niet anders met vuil in uw zwembad. U kunt veel soorten vuil voorkomen door gebruik te maken van een goede filterpomp. Zo blijft de waterkwaliteit hoog. En wilt u voorkomen dat er wanneer het bad niet gebruikt wordt dingen in vallen, bijvoorbeeld bladeren of insecten? Maak dan gebruik van een afdekzeil.