123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wat kunt u doen als het zwembadwater een melkachtige structuur heeft?

melkachtige structuur in uw zwembadwater

Last van een melkachtige structuur in uw zwembadwater?


Soms heeft het zwembadwater een meer melkachtige structuur en/of een troebele (melk)witte kleur. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door een foutieve pH-waarde, een aluminium object in uw zwembad of een teveel aan vlokmiddelen. De pH-waarde kunt u eenvoudig testen en bijsturen met een pH-verhoger of pH-verlager.
 

Is het aluminium object het probleem? Haal dit dan uit het zwembad, waarna u het water (met behulp van een filterpomp) goed moet spoelen of filteren. Zorg er uiteraard voor dat de pomp ook goed schoon is.
 

Het probleem met vlokmiddelen oplossen? Zorg dat u de pH-waarde bijstelt en zet vervolgens de filterpomp een poosje uit. Het vlokmiddel zinkt dan naar de bodem, waarna u het eenvoudig kunt verwijderen met een zwembad bodemreiniger.

Let op: in bijna alle gevallen zal het enkele dagen duren voordat het water weer helemaal helder is. Blijf regelmatig testen en stuur bij waar nodig.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Voorkomen van melkachtig zwembadwater: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van zwembadwater met een melkachtige structuur?

Wanneer het zwembadwater melkachtig is, of een melkachtige structuur heeft, kan dit in het algemeen door drie dingen komen: een verstoorde pH-waarde, een aluminium object in het zwembadwater, of een te grote hoeveelheid aan vlokmiddelen. U kunt het water testen om te kijken of de pH-waarde het probleem is.

Hoe voorkom ik dat het zwembadwater melkachtig wordt?

Is een foutieve pH-waarde de oorzaak? Maak gebruik van een pH-verhoger of een pH-verlager. Ligt het aan een aluminium object? Neem deze dan uit het water, en maak gebruik van een filterpomp om het water schoon te spoelen en te verversen. Als het aan de vlokmiddelen ligt kunt u de pH-waarde tevens bijstellen, en kunt u het beste ook de filterpomp even uitzetten.