123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

pH waarde zwembad verhogen of verlagen?

pH waarde zwembad verhogen of verlagen?

pH waarde van uw zwembad verhogen of verlagen?


De belangrijkste graadmeter voor een optimaal zwemgevoel is een goede pH waarde. De pH waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. Als dit uit balans is, vermindert dit aanzienlijk de kwaliteit van het zwembadwater. De juiste pH waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Om de waarde te meten kunt u gebruikmaken van een teststrip of digitale meter. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad raden we aan om één keer per 2-3 dagen te testen.

pH waarde zwembadwater te hoog?

Als de pH waarde van uw zwembadwater te hoog is, dus boven de 7.6, kan dit zorgen voor rode ogen en huidirritatie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, speelt chloor hierbij geen rol. Bij een te hoge pH waarde neemt de kans op kalkafzetting toe. De alkaliniteit van het water is dan niet goed. Test daarom de TA waarde (totale alkaliniteit) met een teststrip en pas dit, als het nodig is, aan met een TA waarde verhoger. Of maak gebruik van een pH waarde verlager om de zuurtegraad meer in balans te brengen.

pH waarde zwembadwater te laag?

Blijkt de pH waarde na het testen te laag, dus onder de 7,2? Dan is het zwembadwater te zuur. Het water voelt dan minder prettig aan op de huid en het water kan op den duur bruin worden. Het zure water zal ook sneller slijtage veroorzaken aan zwemkleding. De metalen die zich in het water bevinden gaan zich afzetten tegen de wanden waardoor deze ruwer aanvoelen. Ook uw pomp heeft het zwaarder te verduren. Zo kan er zelfs corrosie ontstaan en dit de levensduur van de pomp aanzienlijk verkorten.

Maak gebruik van een pH waarde verhoger om zo de waardes weer in balans te brengen. Is de pH waarde te laag omdat u het zwembad met grondwater heeft gevuld? Maak dan het zwembad leeg en vul deze opnieuw met leidingwater.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


pH-waarde zwembad verhogen of verlagen: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een te hoge pH-waarde van het zwembadwater?

De pH-waarde van uw zwembad is te hoog als deze boven de 7,6 uitkomt. Hierbij kunnen onder andere rode ogen en huidirritatie ontstaan, en neemt de kans op kalkafzetting toe. Het is in dit geval belangrijk ook de alkaliniteit te testen en deze aan te passen, bijvoorbeeld met een TA-waarde verhoger.

Wat te doen bij een te lage pH-waarde van het zwembadwater?

Wanneer de pH-waarde van het zwembadwater onder de 7,2 is, is deze te laag. Dan is het water te zuur. Het voelt op dat moment minder prettig op de huid en kan ook bruin worden. Wanneer dit het geval is kunt u een pH-waarde verhoger gebruiken.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: