123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Wat kunt u doen tegen vlokken in het zwembadwater?

vlokken in uw zwembadwater

Last van vlokken in uw zwembadwater?


Zwevende deeltjes of vlokken in het zwemwater ontstaan vaak door een verstoorde balans in de kwaliteit van het water. Er is dan sprake van teveel of juist te weinig chloor of de zuurtegraad in het water is uit balans. Het is dan belangrijk om alle waardes nauwkeurig te testen en bij te sturen waar nodig. De juiste waardes van zwembadwater hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Als het zwembadfilter de losse vervuilingen niet goed kan opvangen kan dit ook een oorzaak zijn van vlokken in het water. Om dit op te lossen kunt u vlokmiddelen gebruiken. Dit is een product waarmee alle kleine vuiltjes en zwevende stoffen samengebonden worden, waardoor het filter ze een stuk makkelijker uit het water kan halen. Dit maakt het water niet alleen weer helder, maar ook een stuk hygiënischer. Wanneer u een vlokmiddel in het water heeft gedaan raden we aan om dan te wachten met zwemmen. Zo kan het middel goed zijn werk doen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Voorkomen van vlokken in het zwembadwater: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van vlokken in het zwembadwater?

Vlokken in het water worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een van de volgende twee redenen: een verstoorde balans, bijvoorbeeld op het gebied van de chloorwaarde of de zuurtegraad; een niet goed functionerende zwembadfilter, die het vuil als het ware vermaalt en in het water terug spuwt.

Hoe voorkom ik dat er vlokken in het zwembadwater komen?

Vermoed u dat de chloorwaarde of de zuurtegraad van het water niet goed is? Test voor de zekerheid de waardes van het water, en stel deze in geval van verstoring bij. Dit kan bijvoorbeeld met een chloorwaarde verhoger of verlager of in extremere gevallen met een chloorshock. Komt het door uw filter? Dan raden wij vlokmiddelen aan, die ervoor zorgen dat kleine deeltjes samenbinden en ze beter door de filter opgevangen kunnen worden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: