123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bekijk het volledige assortiment van Scrub Daddy

Opsporen en repareren van lekkages in uw zwembad

Opsporen en repareren van lekkages in uw zwembad
Vinden en repareren van lekkages in uw zwembad
 

Hoe kunt u lekkages in uw opzetzwembad of opblaasbare zwembad vinden? En wat moet u doen om beschadigingen aan het materiaal op een goede wijze te repareren? Daarover leest u meer op deze pagina.

Hoe kunt u een lekkage vinden in uw zwembad?

Een van de grootste tekenen dat er sprake is van een lekkage in uw zwembad is dat het waterpeil te snel zakt. Dit kan ook veroorzaakt worden door een natuurlijk proces als verdamping, maar als dit met meer dan 5 centimeter per week gebeurt, is er een grote kans dat er ergens een gat of een scheur in het materiaal te vinden is. Het kan ook zo zijn dat de vloer rondom het bad een beetje inzakt. Door lekkages kan het namelijk voorkomen dat het bad één kant op helt, waardoor er meer druk op een bepaald gedeelte van de ondergrond terecht komt. Dit kan inzakkingen veroorzaken.

Om de precieze locatie van de beschadiging te kunnen vinden kunt u starten met een inspectie van het gebied om het zwembad heen. Ga op zoek naar plekken waar veel water te vinden is, hier kan sprake zijn van een lek. Het water ontsnapt hier immers aan het zwembad en komt zo op de ondergrond terecht. Een korte inspectie kan op deze manier helpen om de locatie globaal vast te stellen. Hoe u het precieze lek vindt is voor opzetzwembaden en opblaasbare zwembaden verschillend:

Opblaasbaar zwembad

Voor het vinden van een lekkage is het belangrijk dat uw zwembad opgeblazen is. Legen is niet nodig. De beschadiging is in sommige gevallen met het blote oog zichtbaar, maar als dit niet het geval is kunt u het beste een plantenspuit met een mengsel van warm water en afwasmiddel gebruiken om de scheur of het gat eenvoudig te vinden. Ook een natte doek of spons met zeep zijn hiervoor te gebruiken.

Met behulp van een plantenspuit, doek of spons kunt u het mengsel van water en zeep op de buitenzijde van uw opblaasbare zwembad aanbrengen. Op het moment dat er kleine bubbels ontstaan weet u dat u de lekkage in het zwembad gevonden heeft. Op deze plekken ontsnapt de lucht namelijk, waardoor er schuim ontstaat.

Het is raadzaam om te beginnen bij het (leegloop)ventiel en de naden. Dit zijn immers onderdelen van het zwembad die het meest gevoelig zijn en waar er dus het snelst lekkages kunnen ontstaan. Mocht u de lekkage hier niet vinden, dan kunt u de rest van het oppervlak op dezelfde manier onderzoeken met behulp van de plantenspuit, spons of doek, net zolang totdat er ergens bubbels ontstaan.

Opzetzwembad

Ook in het geval van een opzetzwembad zijn vooral de naden belangrijk. Hier zullen het snelst problemen ontstaan, dus loop deze allemaal goed na als u het zwembad gaat inspecteren op gaten en scheuren. Omdat het met het blote oog niet altijd goed zichtbaar is kunt u ook een zaklamp gebruiken om het zwembad (‘s avonds) goed te onderzoeken. Op de plekken waar het licht door de folie van het zwembad heen schijnt is er sprake van een gat of een scheur. Soms zijn beschadigingen makkelijker te voelen dan te zien, dus gebruik niet alleen uw zicht voor het onderzoek.

Tip! Als het waterpeil daalt kunt u dit ook gebruiken als indicator voor de lekkage; zet met een stift een streepje op de plek waar het water stopt met zakken. Op deze manier heeft u direct een goede indicatie van de hoogte van het lek en wordt het dus eenvoudiger om het gat of de scheur te vinden.

Hoe repareert u een lek in uw zwembad?

Voor opzetzwembaden en opblaasbare zwembaden zijn er diverse reparatiesets beschikbaar, waarmee vele beschadigingen eenvoudig te herstellen zijn. Dit kunt u in vrijwel alle gevallen zowel onder als boven het wateroppervlak doen. Vaak worden dit soort reparatiesets al meegeleverd bij aanschaf van uw zwembad of andere opblaasbare zwembadartikelen, maar als dit niet het geval is kunt u ze ook altijd online bestellen. Volg vervolgens dit stappenplan:

 1. Vetvrij maken: Allereerst moet u het oppervlak rondom de lekkage goed vetvrij te maken. Soms zitten er schoonmaakdoeken in de reparatieset die u hiervoor kunt gebruiken.

 2. Op maat maken (optioneel): Als u reparatiefolie of -tape gaat gebruiken is op maat maken nodig. Zorg ervoor dat u een stuk afknipt dat groot genoeg is om de scheur of het gat precies in het midden te plaatsen en aan alle kanten 2,5 centimeter ruimte over te houden.

 3. Lijm aanbrengen (optioneel): Soms is het reparatiemateriaal zelfklevend, maar in andere gevallen wordt er gewerkt met lijm. Breng dit ruim aan op de folie of de strip.

 4. Reparatiestrip aanbrengen: Druk de pleister, folie of tape stevig aan op de beschadigde plek. Zorg dat het gat of de scheur zich precies in het midden van de (eventueel op maat gemaakte) strip bevindt.

Na het uitvoeren van een reparatie raden we u aan om minstens 2 uur te wachten voordat u weer gebruik gaat maken van uw zwembad.

Hoe voorkomt u lekkages?

Lekkages kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Dit kan gaan om onvermijdelijke oorzaken als slijtage, maar ook om manieren die door goed gebruik wel eenvoudig voorkomen kunnen worden. Zo kunnen er gaten ontstaan in het materiaal als u uw bad op een niet-stabiele ondergrond heeft geplaatst of als er per ongeluk scherpe objecten onder het zwembad zijn achtergebleven. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een ondervloer.

Meer informatie over het opzetten van uw zwembad en de handelingen die u moet uitvoeren om optimaal gebruik te garanderen en beschadigingen te voorkomen? Lees dan hier verder. Hier adviseren we u onder meer om het bad niet te dicht bij beplanting te plaatsen, omdat vallende takken ook voor lekkages kunnen zorgen. Zorg er tot slot ook voor dat u niet met scherpe voorwerpen het water in gaat.

In deze tekst heeft u gelezen hoe u lekkages kunt voorkomen, opsporen en repareren. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we u helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Summer Fun Reparatie patch voor onderwater (5 strips, Summer Fun) SSU00065
vergroten
Omschrijving Kleine beschadigingen op uw opblaasbare zwembad, luchtbed of opblaasfiguren? Met deze reparatieset van Summer Fun heeft u dit zo opgelost! Hiermee zorgt u ervoor dat kleine gaatjes in uw zwembadspullen snel en eenvoudig dichtgeplakt kunnen worden. De plakker is verder geschikt voor gebruik onder water en is dus ook waterproof. In de verpakking zitten 5 zelfklevende reparatiestrips.
Specificaties
Merk: Summer Fun Soort: Reparatie patch
Type: Opblaasartikelen reparatie Aantal: 5 stuks
Dit product mag maximaal 1 keer besteld worden.
Morgen in huis
€ 2,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,07 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Summer Fun Zwembad reparatieset voor PVC zwembaden en liners (Summer Fun) SSU00085
vergroten
Omschrijving Gebruik deze reparatieset voor het oplossen van kleine beschadigingen op de wanden of de vloer van uw PVC zwembad; ook als hier al water in zit! Zo kunt u ervoor zorgen dat het zwembad niet helemaal aangetast wordt en kunt u eenvoudig alle oneffenheden weghalen. 

Hiervoor moet u een op maat gesneden pleister maken die groot genoeg is voor het scheurtje of het gaatje. Bedek deze dan met lijm en druk dit één of twee minuten op het beschadigde gebied. Dit kunt u zowel op een droog gebied doen als onder water, zodat u niet direct het bad leeg hoeft te laten lopen als er een beschadiging zichtbaar wordt. 

De set bevat de lijm en twee foliestroken (20 cm bij 10 cm). Het product is te gebruiken op alle PVC zwembad- en zwembadfolies. 
Specificaties
Merk: Summer Fun Geschikt voor: PVC zwembaden en liners
Type: Opblaasartikelen reparatie Extra info: Veiligheidsinformatie
Soort: Reparatieset
Productimpressie
Zwembad reparatieset voor PVC zwembaden en liners (Summer Fun)
vergroten vergroten
Morgen in huis
€ 5,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 4,55 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Summer Fun Zwembad reparatietape magic transparant (Summer Fun) SSU00086
vergroten
Omschrijving Deze transparante reparatietape van Summer Fun is dé oplossing voor als er kleine beschadigingen op uw zwembad zitten. Heeft u deze al gevuld met water? Dat is geen probleem, want het product is zowel op droge als op natte onderdelen te gebruiken.

Er is geen lijm nodig voor het gebruik van deze tape. Dit hoeft u slechts op maat te snijden en op te plakken om gaatjes, scheurtjes en andere oneffenheden af te dekken. Zo kunt u hiermee snel en eenvoudig alle beschadigingen oplossen.
Specificaties
Merk: Summer Fun Kleur: Transparant
Type: Opblaasartikelen reparatie Breedte: 50 cm
Soort: Reparatietape Rollengte: 150 cm
Geschikt voor: Liners of filters
Productimpressie
Zwembad reparatietape magic transparant (Summer Fun)
vergroten vergroten
Dit product mag maximaal 1 keer besteld worden.
€ 19,95 (Tijdelijk uitverkocht) (Inclusief 21% BTW)
( € 16,49 Exclusief 21% BTW )
Spons 14,5 x 9 x 4 cm 3 stuks (123schoon huismerk) SDR00021
vergroten
Omschrijving Deze zachte sponzen hebben een extra groot oppervlak en schuren niet. Een zachte spons komt perfect van pas bij het reinigen van gevoelige oppervlakken. Deze set bevat drie stuks, elk voorzien van een andere kleur.

Let op: de getoonde afbeelding van het product kan afwijken, er zijn meerdere kleurencombinaties mogelijk van dit product.
Specificaties
Merk: 123schoon Afmetingen: 145 x 90 x 40 mm (lxbxh)
Type: Spons Aantal: 3 stuks
Bestel mee:

The Pink Stuff multifunctionele reinigingsspray (750 ml) € 3,95

Scrub Daddy | microvezel doekjes | 2 stuks € 7,95

Scrub Daddy | Power Paste schoonmaakmiddel (incl. Scrub Mommy spons) € 9,95

Morgen in huis
€ 0,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 0,79 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Sunlight huishoudzeep (2x 150 gram) SSU00095
vergroten
Omschrijving Deze huishoudzeep van Sunlight is voor verschillende toepassingen te gebruiken. Wassen van uw kleding? Schoonmaken van uw huis? Wassen van de handen? Het kan allemaal met de veelzijdige zeep!

De formule is puur, pH-neutraal en zeer mild. Hierdoor is dit huidvriendelijk en door iedereen te gebruiken. De zeep is dan ook dermatologisch getest, en er wordt een frisse geur mee afgegeven. De verpakking bevat twee zeepblokken van 150 gram elk. 
Specificaties
Merk: Sunlight Toepassing: Schoonmaken, vlekkenmiddel, wasmiddel
Type: Huishoudzeep Extra info: Veiligheidsinformatie
Gewicht: 300 gr
Morgen in huis
€ 1,69 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,40 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Microvezeldoekjes 32 x 32 cm 6 stuks (123schoon huismerk) SDR00047
vergroten
Omschrijving Microvezeldoeken hebben een fijne structuur en halen de vetlaag weg waarop stofdeeltjes zich hechten. De doeken zijn zowel droog als vochtig te gebruiken, schoonmaakmiddel is niet nodig. Stof wordt vastgehouden tussen de vezels, zodat een schoon en streeploos resultaat ontstaat. Deze set bevat zes doekjes in opvallende kleuren.
Specificaties
Merk: 123schoon Afmetingen: 32 x 32 cm (lxb)
Type: Microvezel Aantal: 6 stuks
Kleur: Assorti
Morgen in huis
€ 2,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,07 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Pool Power Pool Improve zwembadtegels | Blauw | 50 x 50 cm | 8 stuks SBE00037
vergroten
Omschrijving Deze blauwe ondertegels zijn geschikt voor uw Bestway-zwembad of spa. Leg deze onder het bad en de bodem wordt beschermd tegen rotting en schimmelvorming. Bovendien zorgen deze tegels ervoor dat het zwembad niet in aanraking komt met oneffenheden of scherpe oppervlaktes én dat het zwembadwater goed geïsoleerd wordt.

De tegels zijn gemaakt van 0,4 cm dik polyethyleen, duurzaam en sterk materiaal. De tegeltjes zijn 50 cm bij 50 cm en zijn als puzzelstukjes in elkaar te zetten. In de verpakking zitten 8 stuks. 
Specificaties
Merk: Pool Improve Afmetingen: 50 x 50 x 0,4 cm (lxbxh)
Type: Ondergrond Aantal: 8 stuks
Kleur: Blauw
Morgen in huis
€ 5,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 4,92 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Dreft afwasmiddel Original (330 ml) SDR00451
vergroten
Omschrijving Dit Dreft Original afwasmiddel heeft een langdurig reinigende kracht, zodat al uw vaat hiermee keurig schoon wordt én extra lang blijft glanzen. Alle vetten en etensresten worden bovendien op effectieve wijze verwijderd, terwijl er een heerlijke frisse geur achterblijft. 

Door de geconcentreerde formule heeft u maar een klein beetje afwasmiddel nodig voor een verbluffend resultaat. Doordat het middel langdurig schuimt hoeft u het water ook minder vaak te verversen, waardoor dit een stuk duurzamer is. In de verpakking zit 330 ml.
Specificaties
Merk: Dreft Capaciteit: 330 ml
Type: Afwasmiddel Extra info: Veiligheidsinformatie
Soort: Regular
Aanbieding:

10 flessen - 330 ml van € 22,50 € 21,00

Bestel mee:

Scrub Daddy | microvezel doekjes | 2 stuks € 7,95

Scrub Daddy | Dish Daddy | Blauw € 8,95

Soap Daddy | zeepdispenser | transparant € 12,95

Morgen in huis
€ 2,25 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,86 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten