123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Een schoon huis voor de feestdagenThe most wonderful time of the year breekt alweer bijna aan! Gaat u dit jaar een kerstdiner geven? Brunchen met uw gezin? Of lekker gourmetten? Als u gasten ontvangt tijdens de feestdagen, wilt u natuurlijk wel dat uw huis er picobello uitziet. Tijd om eens grondig schoon te maken. Zo kunt u dit jaar optimaal genieten van de kerst. In deze blog leest u de beste tips voor een schoon huis tijdens de feestdagen en leggen wij u uit welke stappen u in uw grote kerstschoonmaak beter niet kunt vergeten.

1. Hoe maakt u uw keuken gereed voor de kerstvoorbereidingen?

Kerst en lekker eten horen bij elkaar. Het is echter niet aan te raden om de hele kerstmaaltijd klaar te maken in een smerige keuken. Check hier wat u het beste kunt doen om uw keuken gereed te maken voor de feestdagen.
  • Gaat u een lekkere ovenschotel op tafel zetten tijdens de feestdagen? Dan is het verstandig om eerst de oven nog even op te frissen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een kommetje water en wat baking soda. Hiervoor moet u eerst even de oven voorverwarmen en water en baking soda (of citroen, dat werkt ook) in een ovenschaal mengen. Deze ovenschaal plaatst u vervolgens in de voorverwarmde oven. Als u dit een halfuurtje heeft laten staan, kan de ovenschaal weer verwijderd worden. Laat de oven dan even afkoelen en neem deze vervolgens af met een doekje. Succes gegarandeerd! Is de oven écht te smerig? Dan kunt u altijd een speciale ovenreiniger aanschaffen.
  • Gaat u borrelen tijdens de feestdagen? Met een frituurreiniger wordt de frituur binnen een mum van tijd weer lekker fris.
  • Last van vervelende geurtjes in de koelkast? Als u een gebruikt (maar wel droog) theezakje in de koelkast legt, worden de lucht in de koelkast binnen een mum van tijd verfrist en worden luchtjes geneutraliseerd.
  • Doet de afzuigkap het nog goed? Twee tot vier keer per jaar moet de filter in de afzuigkap namelijk vervangen worden. U checkt of dit nodig is door een stukje keukenpapier tegen de filter aan te houden en de afzuiger aan te zetten. Als het papier zich goed vastzuigt, dan is de filter nog goed. Anders is het verstandig om de afzuigkapfilter te vervangen.
  • Gaat u tijdens het kerstdiner verse tiramisu op tafel zetten? Met een ontkalker voor het koffiezetapparaat zorgt u ervoor dat de koffie die u hiermee maakt het allerlekkerst is. Zo maakt u pas echt indruk tijdens het kerstdiner.

2. Hoe blijft uw huis heerlijk ruiken?

Kerst vieren in een stinkend huis is toch wat minder leuk. Met lekkere luchtverfrissers, geurstokjes of geurverspreiders zorgt u ervoor dat de vervelende geurtjes geneutraliseerd worden en er lekkere luchtjes voor in de plaats komen. Wilt u hier niet zo veel geld aan besteden? Ook met een pannetje, water en wat kruiden of fruit kunt u de lucht verfrissen. Breng het pannetje water aan de kook en gooi hier wat sinaasappelextract, citroen, kaneel of kruidnagel in. Een lekkere geur verspreidt zich dan razendsnel door het huis. Deze frisse geur vervolgens behouden? Door een bakje baking soda in de kast of op tafel te zetten, neemt dit spul (dankzij zijn absorberende werking) alle vervelende geurtjes die vrij komen op.

3. Hoe zorgt u voor de schoonste kersttafel?

Dineren aan een tafel die vol zit met vlekken... niet zo prettig. De tafel schoonmaken kunt u doen met speciale meubelreinigers. Een houten tafel is een tafelsoort die extra veel zorg nodig heeft. Tijdens het schoonmaken van zo'n tafel (wat u kunt doen met heet water en een zachte doek) moet u er rekening mee houden dat u het oppervlak moet afstoffen en afnemen in de richting van de nerf, zodat de houtstructuur zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

4. Hoe krijgt u messen en vorken die écht glanzen?

Lekker dineren doet u natuurlijk liever niet met dof bestek. Met zilverreinigers en koperreinigers zorgt u ervoor dat uw bestek glimt als nooit tevoren. Voor het kerstdiner kunt u het bestek ook beter nog even afwassen. Dat betekent een grote vaat... Door slim inkopen te doen, bijvoorbeeld door onze vaatwas aanbiedingen in de gaten te houden, kunt u ervoor zorgen dat het wassen van al dit servies voordelig blijft.

Verder kunt u uw bestek het beste met het handvat naar beneden plaatsen in de bestekhouder, zodat de belangrijkste onderdelen het beste gereinigd worden. En als de vaatwasser klaar is moet u het bestek eigenlijk direct droogwrijven, want als dit te lang in de vochtige vaatwasser blijft zitten kunnen er roestvlekken ontstaan. Houd er bovendien ook rekening mee dat u beter geen messen met een houten handvat in de vaatwasser kunt doen, want ook dan kan er roest ontstaan.

5. Hoe creëert u de meest stralende haard?

Lekker warm worden voor de openhaard tijdens de koude dagen? Met speciale kachelreinigers maakt u de openhaard voor de feestdagen snel weer even schoon. De as in de openhaard hoeft u trouwens niet geheel weg te scheppen. Een dun laagje as heeft namelijk een isolerende en beschermende werking en is dus juist goed. De overige as kunt u weggooien, maar kan ook zeer handig dienstdoen als grondverbeteraar in de tuin. Gebruik dit bijvoorbeeld in februari om uit te strooien over het gazon voor minder mos en mooier gras. 
 

We hopen dat u met onze tips een zorgeloze en schone kerst beleeft.
 Fijne feestdagen!

 

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)