123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Huis schoonmaken na de feestdagen

Huis schoonmaken na de feestdagen

De feestdagen vragen vaak een hoop van uw huis: een heerlijk paasontbijt, uitgebreid brunchen, de boel volledig versieren en allerlei speciale maaltijden op tafel zetten… Het is niet gek dat u na afloop behoefte heeft aan een grote schoonmaakbeurt. In deze blog delen wij daarom al onze tips waarmee u uw huis na Pasen, Kerstmis of uw verjaardag weer smetteloos schoon krijgt. Klik snel door naar de juiste tips:
 

> Pasen schoonmaaktips
> Kerst schoonmaaktips
> Algemene schoonmaaktips voor de feestdagen

Pasen schoonmaaktips

1. Chocoladevlekken door paaseitjes?
Het is geen Pasen zonder paaseitjes. Maar met deze lekkernij ontstaat er ook een extra risico: door de chocolade kunnen er vervelende vlekken terechtkomen in uw kleding. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die relatief eenvoudig weer weg te halen. Belangrijk om hierbij in uw achterhoofd te houden is dat u het bevlekte kledingstuk nooit direct in de was mag gooien. Het warme water zorgt er dan voor dat de vlekjes in de vezels fixeren en hierna vrijwel zeker niet meer te verwijderen zijn. In plaats daarvan kunt u de chocoladevlekken het beste eerst behandelen met ossengalzeep of een speciale vlekverwijderaar. Allebei niet in huis? Gebruik dan melk! Door volle melk of koffiemelk over de vlekken heen te gieten en dit enkele minuten in te laten trekken komt de chocolade al deels los van de vezels. Tijdens het wassen verdwijnen de vlekken daarom een stuk makkelijker.

2. Aardevlekken in kleding na het eieren zoeken?
Hebben uw kinderen enthousiast naar de verstopte eieren gezocht in de tuin en komen ze weer binnen met kleding vol aardevlekken? Niet getreurd! Ook deze vlekken zijn best eenvoudig te verwijderen. Zorg dat de aarde eerst volledig opdroogt voordat u dit gaat doen. Sowieso is het niet handig om kleding met aardevlekken direct in de was te gooien, want dan is er een kans dat de loskomende resten in het filter terechtkomen en daar voor verstoppingen zorgen. Heb dus geduld. Laat de aarde opdrogen en probeer dan de eerste resten af te schrapen met een borsteltje. Daarna kunt u afwasmiddel of een speciale ontvlekker gebruiken om de overige vlekken te verwijderen.

3. Verfvlekken na het eieren schilderen?
Tijdens het eieren schilderen kunnen er vervelende vlekken ontstaan in uw kleding of tafelkleed. Gelukkig gebruiken we meestal waterverf en is dit vrij eenvoudig uit textiel te verwijderen. Omdat deze verf namelijk gemaakt is op basis van water kunt u deze vlekken er vaak onder stromend water al grotendeels uit boenen. Let wel op dat dit alleen werkt als de verf nog nat is. Is het eenmaal opgedroogd, dan wordt het al lastiger. U kunt in dat geval het beste een vlekverwijderaar gebruiken, eentje die speciaal is samengesteld voor het verwijderen van verfvlekken. Ook daarmee is de kans groot dat de vlekken loskomen en verdwijnen.

Algemene schoonmaaktips voor na de feestdagen

1. Gourmetlucht verwijderen?
Gourmetten is natuurlijk hartstikke leuk en een echte Nederlandse traditie, die we het liefst tijdens alle feestdagen weer enthousiast uitvoeren, maar de lucht die vervolgens nog dagenlang in de huis- of eetkamer blijft hangen is meestal geen pretje... Het neerzetten van (geur)kaarsen of geurstokjes tijdens het gourmetten kan er gelukkig al voor zorgen dat de lucht na afloop niet te overheersend is. Als u dit vergeten bent en er toch een vervelend luchtje blijft hangen kunt u luchtverfrissers gebruiken om het weer lekker te laten ruiken in huis. Of vul wat bakjes met azijn en water en zet deze op verschillende plekken neer, om ze hier een nachtje te laten staan. Zo worden de vervelende luchtjes ook direct geneutraliseerd.

De geur van het gourmetten blijft niet alleen in huis hangen, maar ook in uw kleding. Met onze wasmiddel aanbiedingen kunt u op een voordelige manier alle kleding weer schoon wassen. Geen tijd om dat te doen voor tweede kerst- of paasdag? Spuit dan een beetje kledingverfrisser over de kleding heen om te gaan voor een frisse, geneutraliseerde lucht. Of vermeng wodka met water in een verstuiver. Het klinkt misschien een beetje gek, maar als u dit op de kleding sprayt zorgt de wodka ervoor dat de bacteriën worden gedood en de vieze geurtjes dus worden verwijderd.

2. Kaasfondue schoonmaken?
Ook kaasfonduen is heerlijk, maar kan na afloop de nodige ellende met zich meebrengen. Als de kaas na het gezellige en lange natafelen een beetje aangekoekt is, is het een extra lastige klus om dit nog schoon te krijgen. Hiervoor is er een simpele oplossing: laat de kaasfondue-pan vollopen met koud water en wat afwasmiddel. Door dit een halfuurtje te laten staan, weken de resten los. Gebruik in ieder geval geen warm water tijdens het schoonmaken van de pan, want dat kan ervoor zorgen dat de kaas mogelijk weer smelt.

3. Oven reinigen?
Allerlei heerlijke maaltijden uit de oven gegeten tijdens de feestdagen? Dan zou het best eens kunnen dat de hele binnenkant vol zit met vetvlekken. Gelukkig heeft u dit in een mum van tijd opgelost. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld speciale ovenreinigers. Deze kunnen de binnenkant van de oven op snelle en effectieve wijze schoonmaken. Heeft u dit niet in huis? Strooi dan een riante hoeveelheid zout over de aangekoekte resten en zet de oven ongeveer een kwartiertje aan op 50 graden. Laat dit even afkoelen, en dan haalt u met een zachte doek alle resten zó weg.

4. Wijnvlekken verwijderen?
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met witte wijn is dit nog niet zo'n heel groot probleem, maar met rode wijn helaas wel. Gelukkig zijn er tapijtreinigers op de markt die zo'n krachtige werking hebben dat ze ook vlekken van bijvoorbeeld wijn, rosé of koffie kunnen verwijderen. Vergeet niet om deze middelen altijd in het tapijt te deppen. Door te wrijven zorgt u er namelijk voor dat de vlekken juist in de stof trekken.

5. Kaarsvet verwijderen?
Kaarsen verhogen gegarandeerd de gezelligheid, of het nu vroeg donker is of niet. Helaas kunnen ook hier weleens ongelukjes mee gebeuren. Een kaars omstoten op het tafellaken of op het tapijt is zo gedaan. Gelukkig zijn deze vlekken makkelijk weg te halen. Door namelijk een stukje keukenpapier op de vlek te plaatsen en hier vervolgens een föhn op te zetten wordt het kaarsvet geabsorbeerd en ziet u er in een mum van tijd niks meer van.
 

Huis schoonmaken na de feestdagen

Kerst schoonmaaktips

1. De kerstboom zonder problemen opruimen?
Als u een kunstkerstboom heeft heeft u hier geen last van, maar met een echte kerstboom kunnen de uitvallende naalden voor een hoop extra rotzooi zorgen. Zeker bij het opruimen is dit een echt probleem. Los dit op door de kerstboom op een oud tafelkleed, een laken of een stuk zeil te leggen. Zo kunt u hem namelijk heel makkelijk het huis uit slepen, zonder dat alle naalden in de woonkamer achterblijven.

Toch nog last van wat achtergebleven naalden? Hoewel u de meeste naalden met een goede stofzuiger snel weghaalt, heeft u met een houten vloer of tegelvloer altijd de kans dat ze tussen de plinten of voegen blijven steken. De oplossing? Een kledingroller! Door deze over de vloer te rollen, blijven de naalden hieraan plakken. De vloer is dan zo weer schoon.

2. Raamversieringen moeiteloos verwijderen?
Na de kerst is het ook wel weer lekker om alle (raam)decoraties op te ruimen en zo met een schone lei te beginnen. Dit is echter niet altijd zo eenvoudig. Het verwijderen van raamstickers kan een moeilijke klus zijn, en de achtergebleven stickerresten zijn helemaal niet fijn. Om problemen te voorkomen kunt u het beste een beetje Vaseline op het raam smeren voordat u de sticker opplakt, want dat maakt het verwijderen na de kerst een stuk eenvoudiger. Bent u dit vergeten? Gebruik dan een föhn voor dit klusje. Door namelijk warme lucht op de sticker te blazen, laat deze gemakkelijker los. Soms heeft u hiervoor nog wel een mesje nodig. En met wat aceton kunt u vervolgens alle stickerresten verwijderen.

Met al onze tips is uw huis na de feestdagen in een mum van tijd weer helemaal schoon. Heeft u vragen over een van onze tips of mist u hét advies dat uw schoonmaaksessies een stuk gemakkelijker heeft gemaakt? Neem dan contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen.

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)