Vanwege de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging langer duren dan u gewend bent. Meer informatie
123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
 
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Huis schoonmaken na de feestdagen

De kerst is voorbij... en nu? Zo wordt uw huis snel weer schoon!

Hoe goed u uw huis voor de feestdagen ook opgeruimd hebt, na de hectische feestdagen is het misschien toch wel weer een beetje een bende. Een stukje inpakpapier hier, wat naalden van de kerstboom daar. In deze blog delen wij al onze tips, zodat u uw huis na de feestdagen razendsnel weer schoon krijgt.

1. Gourmetlucht verwijderen?

Gourmetten is natuurlijk hartstikke leuk en een echte kersttraditie, maar de lucht die vervolgens nog dagenlang in de huis- of eetkamer blijft hangen is meestal geen pretje... Het neerzetten van (geur)kaarsen of geurstokjes tijdens het gourmetten kan er ook voor zorgen dat de lucht na afloop niet te overheersend is. Als u dit vergeten bent en er toch een vervelend luchtje blijft hangen kunnen luchtverfrissers ervoor zorgen dat het weer lekker ruikt in huis. Of vul wat bakjes met azijn en water en verspreidt deze door het huis heen. Laat ze vervolgens de nacht na het gourmetten staan. Hiermee worden de vervelende luchtjes ook direct geneutraliseerd.

De geur van het gourmetten blijft niet alleen in huis hangen, maar ook in uw kleding. Met onze wasmiddel aanbiedingen kunt u op een voordelige manier alle kleding weer schoon wassen. Geen tijd om dat mooie kerstjurkje te wassen voor tweede kerstdag? Spuit een beetje kledingverfrisser over de kleding heen voor een frisse, geneutraliseerde lucht. Of vermeng wodka met water in een verstuiver en spuit dit over de kleding heen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar door de wodka worden de bacteriën gedood en de vieze luchtjes dus verwijderd.

2. Kaasfondue schoonmaken?

Ook kaasfonduen is heerlijk, maar kan na afloop de nodige ellende met zich meebrengen. Als de kaas na het gezellige en lange natafelen een beetje aangekoekt is, is het een extra lastige klus om de pan nog schoon te krijgen. Hiervoor is een simpele oplossing: laat de kaasfondue-pan vollopen met koud water en wat afwasmiddel. Door dit een halfuurtje te laten staan, weken de resten los. Gebruik in ieder geval geen warm water tijdens het schoonmaken van de pan, want dat ervoor zorgt dat de kaas mogelijk weer smelt.

3. Oven reinigen?

Allerlei heerlijke maaltijden uit de oven gegeten tijdens de feestdagen? Dan zou het best eens kunnen dat de binnenkant van de oven vol zit met vetvlekken. Gelukkig heeft u dit binnen een mum van tijd weer schoon. Zo zijn er speciale ovenreinigers met een krachtige werking die de binnenkant van de oven helemaal kunnen reinigen. Heeft u dit niet in huis? Strooi dan een riante hoeveelheid zout over de aangekoekte resten en zet de oven ongeveer een kwartiertje aan op 50 graden. Als de oven vervolgens afgekoeld is, haalt u met een zachte doek alle resten zó weg.

4. De kerstboom zonder problemen opruimen?

Als u een kunstkerstboom heeft, heeft u hier geen last van, maar met een echte kerstboom heeft u elk jaar weer gedoe met al die naalden. Dit jaar niet! Met een oud tafelkleed of laken of een groot stuk zeil ruimt u de kerstboom namelijk op zonder dat de hele woonkamer vol ligt met de uitgevallen naalden. Wikkel het kleed om de boom heen of leg de boom op het laken of het zeil. Vervolgens kunt u de boom heel makkelijk uit huis trekken, zonder dat alle naalden in de woonkamer achterblijven.

Toch nog last van wat achtergebleven naalden? Hoewel u de meeste naalden met een goede stofzuiger snel weghaalt, heeft u met een houten vloer of tegelvloer altijd de kans dat de naalden tussen de plinten of voegen blijven steken. De oplossing? Een kledingroller! Door deze over de vloer te rollen, blijven de naalden hieraan plakken. De vloer is dan zo weer schoon.

5. Wijnvlekken verwijderen?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met witte wijn is dit nog niet zo'n heel groot probleem, maar met rode wijn zorgt dit voor grotere problemen. Gelukkig zijn er tapijtreinigers op de markt die zo'n krachtige werking hebben dat ze ook vlekken van bijvoorbeeld wijn of koffie verwijderen. Vergeet niet om de middelen altijd in het tapijt te deppen. Door te wrijven zorgt u er namelijk voor dat de vlekken juist in de stof trekken.

6. Kaarsvet verwijderen?

Kaarsen verhogen de gezelligheid tijdens de donkere dagen. Helaas kunnen ook hier weleens ongelukjes mee gebeuren. Een kaars omstoten op het tafellaken of op het tapijt kan zo gebeuren. Gelukkig is de vlek ook zo weer weg. Door namelijk een stukje keukenpapier op de vlek te plaatsen en hier vervolgens een föhn op te zetten, wordt het kaarsvet geabsorbeerd en ziet u er binnen een mum van tijd niks meer van.

7. Raamversieringen moeiteloos verwijderen?

Hoe u de kerstboom eenvoudig en zonder extra rommel verwijdert, hebben we al uitgelegd. Na de kerst is het ook wel weer lekker om alle (raam)decoraties op te ruimen en zo met een schone lei te beginnen. Soms is dit echter nog niet zo eenvoudig. Het verwijderen van raamstickers kan bijvoorbeeld een hoop moeite kosten, en de achtergebleven stickerresten zijn helemaal niet fijn. Om dit te voorkomen kunt u het beste een beetje Vaseline op het raam smeren voordat u de sticker opplakt, dat maakt het verwijderen na de kerst een stuk eenvoudiger. Bent u dit vergeten? Gebruik dan een föhn voor dit klusje. Door namelijk warme lucht op de sticker te blazen, laat deze gemakkelijker los. Soms heeft u nog wel een mesje nodig om de sticker los te krabben. Met wat aceton verwijdert u vervolgens de stickerresten.

Met al onze tips is uw huis na de kerst zo weer helemaal schoon. Zo kunt u met een smetteloos huis het nieuwe jaar in!
 

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)