123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kunt u chloor gebruiken in een opblaaszwembad?

Kunt u chloor gebruiken in een opblaaszwembad?
Kunt u chloor gebruiken in een opblaaszwembad?
 

Kunt u chloor eigenlijk ook in kleinere zwembaden gebruiken, bijvoorbeeld in een opblaasbaar zwembad? Op deze pagina beantwoorden we die vraag.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: ja, chloor kan aan alle zwembaden toegevoegd worden. Sterker nog, we raden u zelfs aan om dit altijd te gebruiken. Chloor voorkomt namelijk de vorming van algen en doodt bacteriën. Zo blijft uw zwembadwater gezond en kunt u hier altijd op veilige wijze in blijven zwemmen.

Hoeveel chloor moet u gebruiken voor uw opblaaszwembad?

Uiteraard moet u de hoeveelheid chloor die u toevoegt aan het zwembad aanpassen aan de grootte en de watercapaciteit. We raden u aan om in kleinere baden te werken met chloortabletten van 20 gram, in combinatie met een chloordrijver waarmee het chloor gelijkmatig aan het water wordt toegevoegd. Gebruik, nadat u de juiste watercapaciteit heeft uitgerekend, één chloortablet per 3 m3 water. 

Om te zorgen dat het chloor zijn werk goed doet moet u ook altijd de pH-waarde op peil houden. Als deze namelijk te hoog of te laag is geworden kan de juiste werking van de chloortabletten tegengegaan worden. Test dus altijd eerst deze waarde voordat u chloor gaat toevoegen.

Tip! Als de watercapaciteit van het bad zeer laag is, bijvoorbeeld in het geval van onze peuter zwembaden, kunt u er uiteraard ook voor kiezen om het water om de dag helemaal te verversen. Het gebruik van chloor en andere onderhoudsmiddelen is dan niet nodig. Wat ook prettig is: omdat het zwembadwater in die situatie dus niet behandeld is met (chemische) middelen kunt u het gewoon gebruiken voor het bewateren van de plantjes. Vul het kleine zwembadje dan wel altijd met kraanwater.

Heeft u nog vragen over het gebruik van chloor in kleine zwembaden? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Kan chloor in een opblaaszwembad: FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik chloor gebruiken in een opblaaszwembad?

Chloor kan in alle soorten zwembaden gebruikt worden, ook opblaaszwembaden. We raden dit zelfs aan, want chloor voorkomt de vorming van algen en doodt bacteriën. Dit zorgt ervoor dat het zwembadwater hygiënisch en schadeloos voor uw gezondheid blijft, en u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw opblaaszwembad.

Hoeveel chloor moet ik voor een opblaaszwembad gebruiken?

De hoeveelheid chloor dat is aan te raden voor een opblaaszwembad is afhankelijk van de grootte en de watercapaciteit. De vuistregel is 1 chloortablet (20 gram) per 3 m³ water. Heeft u een peuter zwembadje? Dan is het handiger om het water om de dag volledig te vervangen, en zijn chloor en andere onderhoudsmiddelen niet nodig.