123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Hoeveel chloor moet er in het zwembad?

Hoeveel chloor moet er in het zwembad?

Hoeveel chloor moet er in het zwembad?


Hoeveel chloor u in uw zwembad moet doen is afhankelijk van het moment. Dit is wel zeer belangrijk. Door de juiste chloorwaarde wordt het zwembadwater namelijk gedesinfecteerd, zodat het vrij blijft van bacteriën, niet gauw troebel wordt en gezonder blijft.

Zwembad net gevuld?

Als u net uw zwembad gevuld heeft, raden we u aan om direct een chloorshock toe te passen. Dit is een hoge startdosering van ongeveer drie chloortabletten van 2,7 gram (= 4,5 mg/l actief chloor) per 1.000 liter water.

Dit is belangrijk om te zorgen dat het water direct goed gedesinfecteerd wordt. Bovendien worden zo ook problemen in de toekomst voorkomen. Weten wanneer en hoe u een goede chloorshockbehandeling uitvoert? Lees onze blog hierover.

Zwembad al langer in gebruik?

Daarna is de hoeveelheid toe te voegen chloor afhankelijk van verschillende factoren, zoals de temperatuur, het gebruik en de blootstelling aan zonlicht. Het is in ieder geval belangrijk dat de chloorwaardes te allen tijde op peil gehouden worden. Test ze daarom regelmatig, het liefst iedere twee weken, met een teststrip en stel waar nodig bij. Hiervoor kunt u het beste chloortabletten gebruiken, omdat die langzaam oplossen en dus een constante toevoeging zijn aan uw bad. 

De ideale waardes worden uitgedrukt in parts per million. Dit is een concentratiemaat die gelijk staat aan mg/l, oftewel het aantal milligram chloor per liter water:

  • Totale chloorwaarde: 0,5 - 3,5 p.p.m.

  • Vrije chloorwaarde: 0,5 - 2,5 p.p.m. (1,0 p.p.m. voor binnenbaden en 2,0 - 2,5 p.p.m. voor buitenbaden)

  • Gebonden chloorwaarde: maximaal 1,0 p.p.m.

Als deze waardes niet aangehouden worden kunnen er vervelende problemen ontstaan. Zo wordt het water dan ongezonder, waardoor u het risico loopt op rode ogen of een jeukende huid. Over het algemeen raden we u aan om te zorgen dat het chloorgehalte altijd tussen de 2 en 3 mg/l ligt, maar stel vooral bij aan de hand van de geteste waardes.

Let op! Ook de pH-waarde moet goed op peil gehouden worden, omdat het chloor anders niet goed zijn werk kan doen. Zorg er dus voor dat u altijd de pH-waarde controleert en corrigeert voordat u chloor gaat toevoegen. Houd deze waarde altijd tussen de 7,2 en de 7,6. 

Heeft u nog vragen over het toevoegen van chloor aan uw zwembad? Kijk dan verder in onze Zwembadhulp of neem gerust contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Hoeveel chloor in zwembad: FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel chloor moet er in een zwembad dat net gevuld is?

Bij een zwembad dat net gevuld is kunt u het beste een chloorshock toepassen, verkrijgbaar bij 123schoon. Dit is een hoge dosering van ongeveer 3 chloortabletten van 2,7 gram per 1.000 liter water. Deze dosering desinfecteert het water direct en worden toekomstige problemen met de hygiëne van het zwembad voorkomen.

Hoeveel chloor moet er in een zwembad dat al langer in gebruik is?

De hoeveelheid chloor dat in een zwembad moet worden gedaan om deze te onderhouden is afhankelijk van de chloorwaardes. Het is belangrijk deze op peil te houden. Het testen van de chloorwaarde kan met een teststrip. De totale chloorwaarde dient tussen de 0,5 en 3,5 p.p.m. te liggen; de vrije chloorwaarde 1 p.p.m. voor binnenbaden en 2 tot 2,5 p.p.m. voor buitenbaden; de gebonden chloorwaarde maximaal 1 p.p.m. Voor het aanpassen van de chloorwaarde kunt u het beste chloortabletten gebruiken, waarvan 123schoon diverse soorten in het assortiment heeft.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: