123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
  • Home
  • Kies de juiste handbescherming

Kies de juiste handbeschermingOnze handen zijn ongelofelijk belangrijk, want we gebruiken ze bij bijna alle handelingen die we uitvoeren. Daarom is het niet zo gek dat we liever geen handletsel willen oplopen op de werkvloer of tijdens het klussen. Maar dit is soms lastig. Onze handen zijn namelijk juist zeer kwetsbaar en lopen daarom tijdens bepaalde werkzaamheden al snel gevaar. Goede handbescherming is dan ook heel belangrijk.

Met werkhandschoenen beschermt u uw handen tijdens professionele en huishoudelijke werkzaamheden én gaat u de overdracht van bacteriën of kruisbesmetting tegen. Maar wanneer heeft u nu precies welke handschoen nodig? Er zijn heel veel opties. Welke handschoen u nodig heeft is bijvoorbeeld afhankelijk van de klussen die u gaat uitvoeren en de omstandigheden waarin dit gebeurt. Wij zetten voor u op een rij in welke situatie de handschoenen uit onze webshop het meest geschikt zijn.

Heb ik wegwerphandschoenen nodig?
Wegwerphandschoenen, de naam zegt het al. Deze worden na eenmalig gebruik weggegooid. Hierdoor zijn ze een perfecte uitkomst in situaties waarin u vaak van handschoenen moet wisselen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of in de voedselindustrie. De handschoenen bieden bescherming tegen bacteriën en virussen én zorgen ervoor dat bacteriën van uw handen niet op bijvoorbeeld het voedsel terechtkomen.

Wegwerphandschoenen worden gemaakt van latex, nitril of soft-nitril. Het verschil tussen deze materialen is belangrijk. Zo kunnen mensen met een latex-allergie beter kiezen voor een handschoen van nitril of soft-nitril en is soft-nitril dunner en dus beter geschikt voor precisiewerk. Er zijn verschillende kleuren op de markt. Blauwe (poedervrije) wegwerphandschoenen zijn bijvoorbeeld ideaal voor in de voedselindustrie omdat het goed opvalt als een deel van de handschoen per ongeluk in het eten terechtkomt.
 
U heeft mogelijk wegwerphandschoenen nodig als u ...
... vaak van handschoen wisselt of regelmatig nieuwe moet pakken.
... reinigingswerkzaamheden gaat uitvoeren.
... werkzaam bent in de beautybranche, een kapperszaak of een tattooshop.
... in de medische wereld of de voedselindustrie werkt. (Let op! Gepoederde wegwerphandschoenen zijn juist niet geschikt voor de voedselindustrie.
Poedervrije wel.)

Heb ik huishoudhandschoenen nodig?
Ook tijdens het klussen in en om het huis lopen uw handen soms gevaar. Zo kunnen er tijdens het schoonmaken schadelijke, chemische middelen op de handen terechtkomen of kunnen bepaalde klusjes in de tuin, bijvoorbeeld wanneer er gebruik gemaakt wordt van scherpe apparaten, behoorlijk gevaarlijk zijn. Met huishoudhandschoenen wordt de overdracht van bacteriën voorkomen en worden de handen beschermd tijdens deze huishoudelijke klussen.
 
U heeft mogelijk huishoudhandschoenen nodig als u ...
... klussen in en om het huis gaat doen.
... gaat tuinieren.
... geen latex-allergie heeft. Huishoudhandschoenen zijn gemaakt van latex.
... hele precieze werken uitvoert, waarbij hoge tastgevoeligheid nodig is.
... niet met olie en vet gaat werken, want daar kunnen de handschoenen niet tegen.

Heb ik algemene werkhandschoenen nodig?
Algemene werkhandschoenen zijn, zoals de naam al aangeeft, ideaal voor algemene klussen, werkzaamheden en gevaren. Ze zijn dan geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionals, eigenlijk voor iedereen die wél zijn of haar handen wilt beschermen maar geen hele specifieke bescherming (tegen bijvoorbeeld kou, snijwonden of chemische stoffen) nodig heeft.
 
U heeft mogelijk algemene werkhandschoenen nodig als u ...
... geen hele specifieke bescherming vereist.
... zwaar til- en sjouwwerk gaat verrichten.
... precisiewerk gaat verrichten met kleine onderdelen.
... huishoudelijke klussen gaat uitvoeren, zoals tuinieren.
... bijvoorbeeld werkzaam bent in de metallurgie, de landbouw, de bouw of een nutsbedrijf, aan het werk bent op lucht- en zeehavens of bij de spoorwegen.

Heb ik snijbestendige handschoenen nodig?
Tijdens sommige werkzaamheden loopt u een verhoogd risico op snijwonden, bijvoorbeeld omdat er tijdens de klus scherpe objecten of gereedschappen gebruikt worden. Geen handschoenen dragen kan dan zeer gevaarlijk zijn. Hand- en armletsel wordt namelijk in 80 procent van de gevallen veroorzaakt door snij-, schaaf- en steekwonden. Draag daarom altijd snijbestendige handschoenen tijdens dit soort werkzaamheden. Deze handschoenen zijn gemaakt met een speciale vezel-wikkeltechnologie waarmee een verbeterde snijweerstand gegarandeerd wordt.
 
U heeft mogelijk snijbestendige werkhandschoenen nodig als u ...
... werkt met glas.
... werkt met scherpe gereedschappen en objecten.
... ook bescherming nodig heeft tegen olie of andere vloeistoffen.
... bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouw, de glasindustrie, de productie of de opslag en distributie.

Heb ik koudebestendige handschoenen nodig?
Onder extreme omstandigheden werken is niet altijd even fijn. Zo kan extreme kou u echt belemmeren tijdens uw werkzaamheden en zelfs leiden tot bevriezingsverwondingen en onderkoeling. Met koudebestendige handschoenen blijven uw handen ook onder extreme omstandigheden warm en comfortabel. De handschoenen zijn namelijk gemaakt van materiaal waarmee de warmte binnen de handschoenen blijft, terwijl de huid van de gebruiker wel gewoon goed kan blijven ademen.
 
U heeft mogelijk koudebestendige werkhandschoenen nodig als u ...
... werkt in extreme omstandigheden, met temperaturen tot wel -30 °C.
... werkt in koel- of vriescellen.
... ook bescherming nodig heeft tegen olie of andere vloeistoffen.
... werkt in bijvoorbeeld de landbouw, de bouw, de professionele tuinbouw of de voedselindustrie.

Heb ik (anti) impact handschoenen nodig?
De handen zijn dus zeer kwetsbare lichaamsdelen. Met anti-impact handschoenen kunt u ze beschermen tegen beschadiging door stoten en schokken. Vooral de kwetsbaarste delen van de hand, namelijk het middenhandsbeentje, de knokkels en de duim, worden extra goed beschermd. Ook zware werkzaamheden kunt u hiermee uitvoeren.
 
U heeft mogelijk (anti) impact handschoenen nodig als u ...
... bescherming nodig heeft tegen stoten en schokken.
... zware werkzaamheden gaat uitvoeren.
... optimale grip nodig heeft tijdens zware werkzaamheden.
... werkt in bijvoorbeeld de bouw, de werktuigbouw, de olie- en gasindustrie of de mijnbouw
.

Heb ik chemiebestendige handschoenen nodig?
Als u tijdens uw werk in contact komt met oliën, koolwaterstoffen, zuren, bijtende substanties en andere gevaarlijke chemicaliën lopen uw handen een hoop risico. Zo kunnen uw handen aangetast worden door de stoffen en is er een grote kans op de overdracht van bacteriën. Chemiebestendige handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en bieden bescherming tegen het binnendringen van verschillende vloeistoffen. Hierdoor blijven uw handen beschermd tegen deze risico's.
 
U heeft mogelijk chemiebestendige handschoenen nodig als u ...
... in contact komt of dreigt te komen met chemicaliën en micro-organismen
... in aanraking komt met olie, zuur, koolwaterstof of bijtende substanties.
... werkzaam bent in de voedselindustrie (kies wel de poedervrije variant).
... werkt in bijvoorbeeld de chemische industrie, de landbouw, de lucht- en ruimtevaart en de werktuigbouw.

Heb ik antistatische handschoenen nodig?
Als er gewerkt wordt met elektriciteit kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. U moet tijdens het werk met gevoelige elektronische apparatuur zowel uzelf als uw apparaten beschermen. Het menselijk lichaam geleidt elektriciteit namelijk zeer goed en kan zichzelf opladen met elektrische ladingen. Als u dus rechtstreeks de elektrische apparaten aanraakt kunnen er niet alleen levensgevaarlijke verwondingen ontstaat op het lichaam, maar kan ook het apparaat in kwestie beschadigd raken. Antistatische handschoenen leiden de statische elektriciteit af, waardoor het lichaam niet meer dient als de geleider van de elektriciteit. Zo wordt de kans op schade enorm verkleind.
 
U heeft mogelijk antistatische handschoenen nodig als u ...
... iets nodig heeft om elektrische ladingen af te leiden.
... aan het werk gaat met gevoelige elektronische apparaten.
... uw elektronische apparaten én uw eigen lichaam wilt beschermen.
... werkt in bijvoorbeeld de auto-industrie, de elektronica en de grafische industrie.

Ook nog andere persoonlijke bescherming nodig?
Na het lezen van deze blog weet u precies wanneer u welke handschoenen kunt gebruiken. Zo blijven uw handen ook onder zware en extreme (werk)omstandigheden altijd beschermd. Heeft u ook bescherming nodig voor bijvoorbeeld uw ogen of uw oren tijdens het werk? Neem dan eens een kijkje op de pagina's van de gehoorbeschermingoogbescherming, mondbescherming, hoofdbescherming, schoenbescherming of beschermende kleding. Niemand wil namelijk risico lopen op de werkvloer. Met onze producten kunt u veilig werken!
 
Bekijk alle handschoenen

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant: